發新話題

<雪‧千年>castle系列6024 -bandit ambush 寶藏守戶大作戰~!?

<雪‧千年>castle系列6024 -bandit ambush 寶藏守戶大作戰~!?

報告檔案:S0008
1. LEGO編號   :
2. 生產年份      :1996年
3. 購買日期      :2010年9月
4. 購買地點      : BRICKLINK
5. 價格             : 連運hkd150
6. 人仔             : 2隻人仔
7. LEGO介紹   : lego的主線題材,城堡發展次世代
8.件數              :50件
9. 評分(5分為滿分)
    好玩指數:4  普通,輔助場景一個   
    抵玩指數:4  算抵呀~2個人仔  
    靚件指數:2  沒有什麼靚件,只有絕品的武器及人仔
    罕有指數:2  還可以尋找到呢~  
    觀賞指數 :  5  作為場景都不錯呀  
10. 本報告由 雪‧千年 直擊報導

11.小評:森林族的輔助場景,守衛著寶藏,這是次世的城堡系列,
森林的主題引進中古城堡,系列設計上全都是草草木木,有大自然感,這亦是玩喜愛的原因,
從硬磚石去到柔和的植物,是獅龍大戰的另一勢力~
報告完畢~去圖了~
沒有了盒,不過有原好的圖

2位人仔,弓箭手,劍士

大大座地石山

樹木,從可蓬生長起來

下面著火,所以扒上樹了~

哈哈~生出一個投石器

樹葉全都長出來了~

守護寶箱,會不會太當眼呢~

完成了簡陋報告,謝謝觀賞

本帖最近評分記錄
  • Alywin 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2011-3-22 21:14
  • sanpetiro 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-22 14:34
  • maloneyee 人仔倉資產 +4 謝謝你的分享 2011-3-22 13:17
  • Raphael 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-3-22 12:54
  • 光鯨 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-22 11:27
  • 鴨仔 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-22 10:58
  • 羅馬兵仔 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-22 10:09
  • 草上飛 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-22 08:36
  • 豬古力 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-22 00:26
由賣到買,由買到狂買,更由狂買去到喪買,回到頭就是不買~

呢set綠林兵第一次見,好似羅賓漢+狼族兵混合體

引用:
原帖由 豬古力 於 2011-3-22 00:28 發表
呢set綠林兵第一次見,好似羅賓漢+狼族兵混合體
是的~這是次世的黑森林~

唔知點解好想看看呢set 的alternative mode
我是city 同creator 的愛好者.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=390042

我覺得黑森林系列是幾吸引,很有羅賓漢的風格~
創建重騎軍團,誠徵藍龍馬袍!

Dark Forest 真係好正呀, 又貴仲好小有, 盒6079到宜家都唔捨得買。

Dark Forest我唔太喜歡,....
但這盒我都想要...

引用:
原帖由 鴨仔 於 2011-3-22 10:58 發表
Dark Forest 真係好正呀, 又貴仲好小有, 盒6079到宜家都唔捨得買。
無盒得個3個款,但係盒盒都貴,特別有盒個d,所以我只係買無盒的~

引用:
原帖由 光鯨 於 2011-3-22 11:26 發表
Dark Forest我唔太喜歡,....
但這盒我都想要...
光鯨買啦~唔錯架,一出糧就去買啦~

發新話題