15 12
發新話題

[Batman] Bat Armor (UTIMATED version) (追加說明書)

Bat Armor (UTIMATED version) (追加說明書)

好耐無出POST~ 因為好耐無乜特別的作品
近來買左76026
因為隻bat mech實在太乏力
自己動手, 改改下變左另一樣野出來...

姑且叫bat armor吧, 大約同ironman既hulkbuster類似
漫畫同動畫中其實都有差不多既設定出過, 造型就當原創好了

最主要的玩法係駕駛倉位置, batman預設係企的
1) 先打開駕駛倉
2) 將BATMAN由企變坐
3) 反出收在身體內的頭部
4) 蓋上駕駛倉

BATMAN就唔駛再食塵了~
有D似PATLABOR, BATMAN可以選擇突個頭出來OR縮入去駕駛
個人喜好, 用了MONOEYE的設計

武器 - 無
參考過其他設定, bat armor 或 bat bot主要都係打拳頭交, 可能基於BATMAN不殺既理念, 基本上都唔用槍槍砲砲
就配一支街邊掹出黎既燈柱吧~

改完後呢隻野變左我自己近來最愛既玩具, 成日由公司拎返屋企又扲返公司, 時不時拿來玩
所以特別強化了砌的結構, 相當實淨

追加說明書

10865718_10153612821429922_523031738966229213_o by lu_awaken1, on Flickr

10945906_10153612839814922_6696338173109144286_o by lu_awaken1, on Flickr

幾年無玩過LDD, 原來已經好powerful
某d 功能比我公司用的專業繪圖軟件還強.....

因為都有朋友問, 就制作了bom和instruction, 分享出來~

链接: http://pan.baidu.com/s/1c0xWryo
密码: 8i13

背部有少少砌法唔同左, 因為未有2015年的新PARTS
另外說明書是自動生成的, 次序上可能有點問題
要自己研究下~

謝謝~

本帖最近評分記錄
  • dennisdom 人仔倉資產 +10 精彩作品 2016-6-3 16:26
  • shichun17 人仔倉資產 +5 精彩作品 2015-1-30 15:02
  • kityi031059 人仔倉資產 +5 精彩作品 2015-1-28 21:05
  • eric_mkc 人仔倉資產 +5 精彩作品 2015-1-28 00:27
  • gh1978 人仔倉資產 +3 精彩作品 2015-1-25 00:45
  • mythbot 人仔倉資產 +8 精彩作品 2015-1-24 17:16
  • Sebastian 人仔倉資產 +4 精彩作品 2015-1-22 14:09
  • what 人仔倉資產 +3 精彩作品 2015-1-22 12:11
  • 傲仔 人仔倉資產 +3 精彩作品 2015-1-22 09:48
  • Alywin 人仔倉資產 +5 精彩作品 2015-1-21 21:45

幾型喎, 線條都好睇好大隻, 夠霸氣~

型到爆!見到都流哂口水!

~~ Nice ~~

嘩 好靚!! 正過原版個隻好多= =

請問隻手的件是出自那裡呢?

好快官方會買你呢個設計版權~

THANKS

請問能否給我LDD檔?
我沒玩過Hero的,請問買那盒Hero Factory比較齊你要改的件?
好正!
Thanks

好掂呀樓主!

15 12
發新話題