發新話題

傭兵工會 - 任務報告版

[Otiga1]

任務ss008 – 攻擊! 八爪魚!!
按金: 200艾爾幣

老頭: 機工戰船雖然是小船一隻,應該可以獵殺數隻八爪魚的!
萊伊: 咁咩可以整好多八爪魚丸囉!
眾人: ..........汗

范娃: 成功了 ~~ 2隻八爪魚.... 就是400啊 ~ 那支東西等八寶叔等會看吧 ~~

寶齋: 盛惠100艾爾幣 ~~ 鑑定完畢 : 該武器為... 海內人魚族嘍囉兵器一枝 ..... 即普通兵器一件....

[神的傭兵團]

任務ss003 - 保護商人
按金: 1,000艾爾幣

事情係無"愛迪神"諗得咁簡單,表面上香料商人只係一個普通商人~

實際上.....................

范娃: (... 啊..... 帥哥.....) ... 你... 你... 你呢... 你們... 還沒去老京那登記麻.....不能接任務啊..

本帖最近評分記錄
  • ArzLan 人仔倉資產 +1 接任務都咁型,期待你的任務post。 ... 2008-2-28 23:51

< 5R >

[F級任務Lss002] – 古墓探險

[ Raheem ]:呵、呵、、呵,范娃,聽說馬沙大陸上最近發現一個古墓,危險的任務,當然要交給我們 < 5R >。呵、、呵呵、呵,合乎申請資格嗎?按金?當然要找石老頭啦。呵、呵

范娃: 呵呵..... 努力努力 ~ 完成兩個就可升級了 ~~

[F級任務Lss002] – < 5R > 古墓探險  (詳情按此)

[ Raheem ]:呵、呵、、呵,范娃,任務完成了,有一把小刀請交八寶
,看一看是否好東西?呵呵、呵。

八寶齋: 呵呵.. 好玩好玩 ~ 那小刀本來就只是一把鋒利小刀, 不過那亡魂一方面太感激你們, 一方面有心事未了, 雖然聽了你們的安魂曲, 不過還是決定將自己附托在那小刀之上, 你們可以隨時召喚他,  小刀上現在附帶點毒性, 另外.. 如小刀沾到神聖系生物既血就會消失.. 要注意啊 ~

PLZ 鑑定 my gained weapons in my mission [0001]!
TY!

老雲: 最後一次警告你,
1, o係傭兵工會d post 我每個會睇, 唔駛周圍出post講或做同一樣野.. (你可以搵返其他人既武器鑑定係個任務內有我就會處理..)
2, 你post左就唔駛pm我, pm我就唔好post.. 你咁樣唔會加快我處理你既野, 只會令我唔想處理你既野.. (呢個o係pm佈已經同你講過)

另,
個人意見, 你係好想玩傭兵工會不過就爭d誠意, 你個任務就係兩隻骨同幾個角色影幾張相..
我知道唔係每個人都有好多資源玩lego, 同有限材料有花心思同無花心思一眼就睇得出..
你睇下 "<破碎之刃> 刃的組成".. 都係有限既資源而且相既質量都因為器材有限相對較差..
但每個人都睇得出佢既誠意..

問心, 你認為你既方式, 就算俾你登記到傭兵團, 你點接任務 ?! 所有任務就係塊綠色板上面幾個角色唔同動作完成 ?! 接三個任務三個都係咁 ?!

就算係相對較弱既 <龍人兄弟團>兄弟與恐龍, 起碼人家都盡量同辦法做好d個效果, 你又電線又筆筒咁既background..
掉返轉, 你睇到有個人都出"同樣形"既post你會覺得點 ?! 我俾你過到第一次, 你第二, 三次既故事都唔會多人想睇...

我個人唔會接受你用呢個 "任務0001" 登記.
如果有意見歡迎pm我講.  另, 你亦可在你那個任務0001內問大家意見, 如果有不少數既人發言覺得係無問題既..
我會聽從民意 ~

准我再唱這首歌 不怕沒哪個認同

聖域第二代領導人

咁我可唔可以一次過接兩個任務同時完成佢(即係一篇Post,一個故事,兩個任務)?

老京: 唔可以 !! 下次有關傭兵工會任何問題可以去大樹吧問 ~~

引用:
原帖由 雲遜 於 2008-2-16 11:51 發表
任務ss009攻擊! 鯊魚群!!
任務: 馬沙大陸附近海域最近老是有大量鯊魚出沒攻擊船隻, 工會願以200艾爾幣一隻收購鯊魚.. 希望有能之士幫忙清理附近海域….
登記辦法: 在這post回貼登記,
按金: 200艾爾幣
獎品: 酬金 200艾爾幣 * 隻數 (注意自己船的載重量例如一隻小船載10隻鯊魚會被判定為沉船.. 有傷亡…)
任務詳情:
在這裡登記, 在傭兵工會區出POST,
POST標題必須依照FORMAT
POST圖故事形式完成故事... 歡迎所有人參與.. 個傭兵團只可用同一個故事接這任務一次... (如用不同故事則可無限次接這任務)
限時: 接受任務後十天內
最新情況: 暫沒有傭兵團接受此任務
龍人兄弟團
接呢個任唔該

范娃: 工會未正式接納你地傭兵團登記, 係未確定既時候大家可唔可以唔好自己想點就點 ?
Newspaper:點解唔接納呀?最少兩個人,我地咪兩個人囉!

[破碎之刃]

「護盾王子」謝西恩:范~~娃~~姐~~姐~~我又黎啦~~~先送花花比你^^上次搵人果時見到好靚嫁~~~係呀~~我要接任務哦~~嘻嘻,先砍後奏,點都要我自己話一次事嫁啦>"<

范娃: 哦.. 多謝你.. (不過你之前叫我嬸嬸.....) ... 接納登記了 ~ 加油, 別搞錯任務期限啊 ~~

「聖潔法師」賽特拉:任務完成...(心不在焉:個怪人...係邊個...?)

http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=18303&extra=page%3D1&frombbs=1

范娃: 係.. 任務完成 ~  唔記得講tim ~ 呵呵..

因為生命中存在了LEGO,所以成就了今天的我。

[MP5]

:哈哈(好多人接e個任務呀!)
:太好了, 酬金不少的任務, 就做這個!
:哈哈哈哈哈哈哈(喂!那邊的, 本大爺來登記, 還不整啖茶比我飲下!?)
:不好意思, 他是腦殘的, 有沒有'哈'親你? 美女姐姐,
                    本團想登記任務ss003 - 保護商人的任務, 請你幫忙登記哦!
            保證10日內攪定!

范娃: 呵呵... 沒問題 ~~  接納登記了 ~ 加油, 別搞錯任務期限啊 ~~

:任務完成囉, 還有一堆'威而勁'做手信哦, 范娃姐~!

范娃: 唏... (害羞中...) 那有....那樣的商人麻..... 知道了.. 成功完成任務 ~

< 5R >

[ F級任務Lss003 ] – 消滅三頭犬

[ Raheem ]:呵、呵、、呵,三頭犬? Ramrio 前兩天看到三頭犬正在吃豬。呵、呵、、 呵、、呵、呵,范娃,那任務就交由我們 < 5R > 幹吧!

范娃: 是.. 不好意思.. 這幾天我們去了 ... 啊.. 沒什麼.... 接納任務登記... 三頭犬據說不太會受馴獸音樂詩篇等等影響的... 要小心點啊 ~~

[ Raheem ]:當然,這樣的異獸又豈會那麼容易解決,先要好好部署一下!呵、呵、、

[ F級任務Lss003 ] – < 5R > 消滅三頭犬  (詳情按此)

[ Raheem ]:呵、、呵、、呵,范娃,那頭狗已宰了,這 [犬齒] 給妳做 [紀念品] 。呵、、、呵、呵

范娃: 任務完成 ~~ 厲害... "三頭犬獵人". 帥 ~~ [犬齒]麻... 呵呵..去跟八寶叔看看.. 可能會有驚喜啊..

[任務ss007捉鸚鵡]

: (看畢報告板)做完第一個任務了, 呼, 真鬆了一口氣

:基亞....屋租單寄來了...我們沒錢交租, 快接下一個任務.......不然要訓街

: 下!? (再看報告板) 就做這個吧, 捉鸚鵡睇落好易, 又多勞多得!

:好, 事不宜遲, 范娃姐, 請受小弟一拜! 快替我登記一下, 有勞了^^

范娃: 係係係 ~~ 接納登記 ~ 捉多d賺多d ~ 1234567 ~ 呵呵..

石頭: 等錢用來投資麻...呵呵

:呼~總算完成了, 不過收穫很少呢......

范娃: 你地再發傻呢.. 我就真係考慮下.. 要唔要打你地屁股.. 任務失敗... 按金沒收呀 ~

發新話題