發新話題

大樹吧休憩閒聊區

艾力克三人眾手執狄更斯老頭的字條──「自力更新 要食飯 去大樹吧」,滿腦子疑問?

看!  這裡就是老頭所講的「大樹吧」!?

喂喂!你有沒有看清楚老頭子的字條呀?!都無標點符號。你肯定只指這裡?是大樹吧(罷),還是大樹吧(巴)?我想他在氣弄我們啊!我們無錢,入去食風嗎?

對啊!老頭的字條真的模稜兩可,叫我們到這兒幹嗎?我反倒認為他在叫我們去吃樹皮。
我小時候吃過,用樹根餚湯,加四五條毛蟲,尚可當一餐飯吃‧‧‧

行開啦!

見步行步!入去先講。

「護盾王子」謝西恩:....要...我咩酒都要...我有...3...2...1....1個艾爾幣....全部羅黎...我要...酒呀...嗚嗚嗚嗚,明明無寫14歲唔比飲酒,只有寫18歲而下之嘛....我都未到18歲...嗚嗚...

「暗器使」撒卡曼:唔洗理小恩,斯利斯,麻煩你一個鐵板餐C改牛扒配意粉,一杯白酒...呀...(小聲)酒黎時麻煩唔好比謝西恩見到,唔該

「聖潔法師」賽特拉:唔洗理小恩,我要一個三絲炒米,一杯水唔該,另外今晚我想留佢係到過夜,因為我地三個要去搵灰斧部落村長個仔,佢呢個月個腦有d問題...所以就...唔該你

「遊俠」克勞謝特:....唔洗理小恩......餐肉炒蛋飯......橙汁....麻煩你....

卡夫蓮: 係係係... 餐湯要咩湯 ?! 另... 我地呢度無找托兒服務啵...................

斯利斯: 生意咁鬼好既呢排... 都要請多d人.....

因為生命中存在了LEGO,所以成就了今天的我。

「護盾王子」謝西恩:....餐湯...我要酒....比酒我....

「暗器使」撒卡曼:唔洗理小恩,原來有餐湯咁好嫁?我要羅宋湯,唔該

「聖潔法師」賽特拉:唔洗理小恩,我果個都要羅宋湯,麻煩曬,另外唔需要托兒嫁啦~你開1比1千萬酒水比佢飲,之後放佢埋一二邊就得,不過麻煩既係...係1滴酒比1千萬滴水^^"

「遊俠」克勞謝特:....我都有......餐湯?....唔洗....會太飽....多謝你既好意

卡夫蓮: 一比一千萬..... 一杯水無咁多滴啵.... 算喇.. 我俾粒酒心糖佢食喇.....

又嚟客串吓 : 古裝小熊

安迪熊 : 我叫安迪熊...路過..未做傭兵, 口渴入嚟飲杯酒水

斯利斯: 靚仔, 咁即係要酒定要水啫 !?

老京: 安廸熊, 隨時歡迎你黎客串 ~~

小熊的brickshelf
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=andybear

生活融入樂高, 樂高融入生活
請支持本地創作!

石頭: 那邊的... 沒事別找事好不好.....

史奇畢:對不起,小朋友胡 說八道...

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

【老胡】膽小鬼!連工會的人都是這樣!真沒趣呢!!!

【????】(自言自語)這樣就行了........膽小鬼何足道?哼哼哼...

【????】(向卡夫蓮的臉伸手過去)..............

【????】(大驚)黑角大人!!藥力快過了!!

【黑角】可惡..真不是時候..(拉著女孩的手)走吧!(回頭向卡夫蓮說)那四杯水我不要了!(心想..難道就是這個女人??)

(四人步出大樹吧)

卡夫蓮: 喂喂.. 你們... 喂... 別走...... (急著想追出去...)

石頭: (拉著卡夫蓮) 不行 !!

卡夫蓮: (怒) 為什麼拉著我.... 那女的....

石頭: 女娃, 別忘了你是工會的人.. 不管什麼事我們都要保持絕對中立.....

卡夫蓮: 可惡.......

八寶齋: 老京.. 那雞冠頭很搞笑啊......

老京: 就是..... 他老家可能常常看到獅子沒事去打螞蟻吧....

【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(一)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34699
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(二)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34718

[ Randall ] (水牛):老大,佢、、、玩殘左我送比斯斯兄的 "限量版 - 海盜人形發聲求職殺手吹氣玩偶" 、、、慘、頭都、、無啦呢次、、

[ Raheem ]:呵、呵、、呵,叫左你將d重要野放好d,算啦。請你飲牛奶補數。斯利斯,鮮牛奶一個,我要"伏特加淨飲",呵、呵、、呵。

斯利斯: 淨飲雙計啵... 哈哈哈哈.... 講笑 ~~ 牛奶熱定凍 ?!

(四人步出大樹吧)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

[吉烈] : (一劍插在門框) 你們四個! 老子可看你們不爽, 雖然我也認同這班人是古古怪怪, 但也不比這個雞冠頭古怪. 戰士應該尊重戰士的, 你看不順眼可以乾脆殺了他們, 但不要在那邊大大聲的碎碎唸! 若不向他們道過不是, 放下頭顱身子方去離去~

(註: 大家在人頭相上CLICK "左浮動"
可變得美觀)

老京: (好勇鬥狠.. 不過不失為一個漢子... 就是有點不自量力....)

(推開大門)

「聖潔法師」賽特拉:夜巡真辛苦...咦?!@@謝西恩放左去邊呀??

「遊俠」克勞謝特:....我諗......至少唔會係....煮食鍋裡面....

「暗器使」撒卡曼:放心,有大樹吧員工,佢一定無事...(小聲)可能無事...

(某處傳來...)

「護盾王子」謝西恩:....嗯....食唔落啦...酒呀...糖呀...比糖我....ZZZZZZZZ

卡夫蓮: 哎..... 一下唔留神個衰仔食晒成盒 !! ~~~

[吉烈] : (一劍插在門框) 你們四個! 老子可看你們不爽, 雖然我也認同這班人是古古怪怪, 但也不比這個雞冠頭古怪. 戰士應該尊重戰士的, 你看不順眼可以乾脆殺了他們, 但不要在那邊大大聲的碎碎唸! 若不向他們道過不是, 放下頭顱身子方去離去~
...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

【老胡】(回頭,大怒)甚麼雞冠頭??我乃遠東大明堂堂鎮西將軍!!
              __ 的.!!拔你的劍!!((欲伸身拔劍)

【????】哦...哦...哦...哦哦...

【黑角】(拉著女孩走)真令人頭痛呢...迪斯!快想辦法!不能再眈誤下去了!!

【迪斯‧馬斯克】哼哼.....(從懷中掏出一個小牛皮袋)黑暗粉!(四周漆黑)

【老胡】嗚嘩!!好黑啊~,巧京京~wor 要媽媽~!!!嗚呀~~

【迪斯‧馬克斯】媽媽在前面等你啦...快走吧....

(一行4人就此在黑暗中消失)

【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(一)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34699
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(二)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34718

(一行4人就此在黑暗中消失)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

[吉烈] : 咳~~!咳~~!咳~~!咳~~!
不見了......(心想:那女的胸前的圖案....很眼熟..........)

發新話題