發新話題

大樹吧休憩閒聊區

引用:
原帖由 雲遜 於 2008-3-5 10:28 PM 發表

石頭: 俾龍咬過屁股中左毒 !? 龍咬一下你睇怕都分左屍了.... 龍幾大條你幾大隻 ?!
克里夫:條龍有支牙插左落去,扯唔番出黎,所以.....

娜塔雅:麻煩了...我還有一個問題...信差會到這裡嗎?我有急件要送。

娜塔雅:呀!那不是
坦丁瑞?他在這裡做什麼??   

坦丁瑞:呀~....我沒有醉啊~....只是有點暈~...讓我休息一下就可以繼續飲的了~....
            小姐不要走~....

娜塔雅: (不能喝就別死頂吧...)小姐...你忙你的吧~不用理他了~
             一會兒我便帶他走~

石頭: 信差嗎..? 有的.. 每兩天來一次... 你可以放在我這裡.. 他明天來的時候我交給他好了 ~~

娜塔雅:那麻煩了...還有...我今天來過的事不要告訴給我的同伴知。

石頭: ??! 知道了 ~~ 那小子知道你來了吧... 看他沒醉傻的....

Zec:我又講漏左野,我講既龍係呢條:

佢咬人就唔死得,但係棚牙有毒,比佢咬完之後要飲佢地D血先有救,但佢地D血只係一滴都可以令人嚴重上癮......
呢種恐龍仔係我地家鄉好普遍,試過一行出屋企門口就比幾十隻圍住,好彩我冇中毒......
聽講周圍都有呢種龍仔,仲要幾多下添,咁佢咪問有冇龍血飲囉。

斯利斯: 哦 ~ 呢種, 呢種又真係周圍都係.. 不過無人會order佢d血.. 所以我地無賣 ~~

Zec:仲未有人答我呢度有乜飲......
係唔係龍血之外既飲品都有?

娜塔雅:那再把他灌醉就好了...麻煩給我六支烈酒...

卡夫蓮: 吓 !!?! (有夠狠的..) 好吧....

Zec:斯利斯,一杯凍啡,走奶走糖,唔該!

卡夫蓮: 即係凍齋啡喇 ~ 呵呵..  

(推開大門)

「聖潔法師」賽特拉:好辛苦呀~~又搵唔到...期限就快到啦...唔該一客香蔥爆雞球,清水...另外,請問你地放左謝西恩係邊...?

「暗器使」撒卡曼:麻煩你一個肉醬意粉,多芝士.老京兄!無見咁耐氣色重係咁好wo,登記處工作唔係好辛苦嫁咩?(左望右望,心想:西恩呢?)

老京: 有幾辛苦..想當年我地千山萬水咁去 ... (刪二萬字....) ...之後又.......

卡夫蓮: (天 ~~ 又來了..) 我地繼續點菜....

「遊俠」克勞謝特:....切雞飯....清水....唔該曬....??小恩呢??

卡夫蓮: 無問題, 頭先有個賣藝人黎過... 話好似有個人帶住隻狗o係係不歸森林外東邊o個寧天湖度呆坐啊..... 唔知係唔係你地搵緊既人呢......   (死喇... 個西恩小朋友食晒我成盒朱古力之後走左去邊 ?!)

(某處傳來...)

「護盾王子」謝西恩:....糖呀~~~酒呀~~~好衰嫁...唔好亂摸...食唔落啦....Zzzzzzzzzzzz

因為生命中存在了LEGO,所以成就了今天的我。

(深夜...天漆黑。無星無月)

(門緩緩的打開)

【????】(心想)這裡的人真吵....算了..明早才打探那四人的消息吧......

(【????】,在大樹吧陰暗的一角坐下合上眼,鳥兒飛在樑上休息。)

【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(一)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34699
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(二)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34718

老京: 斯利斯, 雖然我們都在, 不過你記得萬事都得小心點, 別亂說話..  最近愈來愈多"不同"的人來來往往... 別常常傻傻呆呆的...

斯利斯: 啥米!! 我那有傻傻呆呆 !!

老京: 反正萬事注意就可以了..

斯利斯: 干嗎只跟我說 !!? 你不和卡夫蓮姐姐說 ?!

老京: 你..這小女娃.. 你又忘了卡夫蓮是半精靈 ?! 她已一百多歲了, 人生經驗那有你這傻妞那麼淺......

斯利斯: (怒) 再說我笨看看......!! 你一天三餐都是我煮的....

發新話題