發新話題

<雪‧千年>castle系列6067 -Guarded inn城樓的酒吧街

<雪‧千年>castle系列6067 -Guarded inn城樓的酒吧街

報告檔案:S0007
1. LEGO編號   :
2. 生產年份      :1987年
3. 購買日期      :2010年9月
4. 購買地點      : BRICKLINK
5. 價格             : 連運hkd540
6. 人仔             : 4隻人仔3男1女
7. LEGO介紹   : lego的主線題材,城堡發展蓬勃的時期
8.件數              :230件
9. 評分(5分為滿分)
    好玩指數:5  好好玩,外型獨特,設計精美,   
    抵玩指數:5  算抵呀~砌完後,就算1000亦值得花費  
    靚件指數:5  彩色城牆~唔太多靚件,只是比較少有的舊灰磚
    罕有指數:5  已歷史悠久,買新的太貴了~  
    觀賞指數 :  5  可以配合城堡,完美組合  
10. 本報告由 雪‧千年 直擊報導

11.小評:完美的設計,城樓內的酒吧,設計算得上精妙,用色上亦相當吸引,
把灰色的城牆配搭得生動起來,一砌之下,亦非常驚喜,設計者每一步都有驚喜,
當年出產的磚一般都是平實為主,設計者花心思的配置突然酒吧的美態,簡而精~我給予滿分的水準
報告完畢~去圖了~
盒的正面,seller保存不錯呢~

4個人仔,高帽女仕,一隻白馬

起好地基先~

外牆與門

話咁快就建成一面

加上一面酒吧的旗幟

與酒吧一起的城牆

酒吧的內裡起建

城牆的通道

建上屋頂

竟然屋頂有箭塔!?

光與影照

正面

油吧側面

內裡

以前設計都係開合式呢~打開"牆門"

酒吧與城的組合

謝謝觀賞

本帖最近評分記錄
  • Raphael 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-3-22 12:54
  • 極惡三四郎 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 23:47
  • 豬古力 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 22:47
  • maloneyee 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 22:36
  • Alywin 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 22:21
  • 羅馬兵仔 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 19:15
  • 草上飛 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 17:49
  • 光鯨 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 15:21
  • haggar 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-21 15:11
由賣到買,由買到狂買,更由狂買去到喪買,回到頭就是不買~

引用:
原帖由 草上飛 於 2011-3-21 17:49 發表
540連運費真係極抵. 呢set 都是我的目標之一!!!
係呀~相當抵呀~質數都好ok呀~
同光鯨盒海軍係同一seller同一質數,所以係值得一買呢~

引用:
原帖由 豬古力 於 2011-3-21 22:49 發表
好毒(對收藏城堡set人士黎講)
HEHE~豬古力大人亦都收藏不少陳年佳釀,相信你一出手,必有不少人醉倒呢~

發新話題