發新話題

LEGO 報告:10190 Market Street (詳細分析)

引用:
原帖由 sanpetiro 於 3/7/2013 13:23 發表
我冧菜欄小販手上的是玻璃生菜或椰菜,因為是圓球形。波菜不是圓形的,即使個名叫「波」菜!
呵呵,又係喎. 因為個棵菜好靚, 我十分鐘意。

如果訂件返黎自己砌,將5舊藍色$600磚換一換色,應該都不會太貴吧?(作為用家無咩所謂)

自己玩其實沒有所謂,另外,露台個4條白管,每條要100蚊左右。
引用:
原帖由 穆先生 於 12/7/2013 12:47 發表
如果訂件返黎自己砌,將5舊藍色$600磚換一換色,應該都不會太貴吧?(作為用家無咩所謂)

very detail!

THANKS.... HaaHaa 太貴加無地方所以無玩大屋... 睇到都開心...

關於地牢窗o既問題...
樓主應該無去過歐洲?
雖然我都只係去過英國一次....

其實歐洲舊式建築... 地庫好多時都有呢D"氣窗" 因為好好好好好好好多年前未有D咩抽風系統之類就係靠呢D...
D 人後尾都唔會自己住/用... 好多時係租俾窮學生住... 因為平... 而呢D多數都係有窗花外面係入唔到去... 純抖氣用...
而我上次見到O既窗實際唔係100%貼地面... 呢個我估係LEGO 散件做唔到起高少少O既問題?? 我都唔知喇~
ANYWAYS... 我雖然唔係做建築不過幾鍾意去旅行時睇人地國家D特色建築~ =)

引用:
原帖由 kt1028 於 1/10/2013 09:36 發表
THANKS.... HaaHaa 太貴加無地方所以無玩大屋... 睇到都開心...

關於地牢窗o既問題...
樓主應該無去過歐洲?
雖然我都只係去過英國一次....

其實歐洲舊式建築... 地庫好多時都有呢D"氣窗" 因為好好好好好好好多年前 ...
其實我明白佢的用意,但設計地下室上窗戶唔應該對外打開。

嘩...好勁!!!!!
:addoil:

加油 加油

希望可以moc目標之一

引用:
原帖由 meowmeowmeow 於 24/3/2015 02:53 發表
希望可以moc目標之一
10190 其實同10182 AND 10185 都好夾

發新話題